Populair speelgoed 7 jaar

populair-speelgoed-7-jaar

Wat is populair speelgoed 7 jaar? Met de leeftijd van 7 jaar is het kind de tijd van peuter speelgoed en kleuter speelgoed voorbij. Vanaf 7 jaar behoort een kind namelijk bij de leeftijdsgroep ‘schoolkind’ en deze leeftijdsgroep loopt door tot de leeftijd van 12 jaar. In deze leeftijdsgroep zijn kinderen zich veel meer bewust van wat ze zien op televisie en wat populair is op het schoolplein. Om je te helpen leuk speelgoed te kiezen hebben wij een top 10 populair speelgoed 7 jaar samengesteld. Deze lijst is samengesteld voor populariteit op de bekende webshops en onze eigen omgeving.

Wat is leuk en populair speelgoed voor een kind van 7 jaar? 

Het zoeken naar en vinden van populair en leuk speelgoed voor een kind van 7 jaar kan best lastig zijn. Naast dat kinderen al over veel speelgoed beschikken, ontwikkelingen kinderen zich snel en daardoor ook hun interesses. Daarnaast is er gewoon enorm veel aanbod als het op speelgoed aankomt. 

Speelgoed top 10 voor 7 jaar

Hieronder volgen 10 populair speelgoed voor kinderen van 7 jaar. Deze top 10 is gebaseerd op populariteit op de bekende webshops en op basis van wat wij meekrijgen in onze eigen omgeving. Zit er toch niets leuks tussen? Dan kan je onderaan navigeren op categorie.

Waar vind ik het speelgoed voor een 7 jarige?

Zoals we eerder op deze pagina zeiden, en je vast zelf al hebt ondervonden, is het aanbod aan speelgoed echt enorm. Hoe meer aanbod er is, hoe moeilijker het is om het juiste speelgoed te kiezen. Het is daarom belangrijk om eerst te bepalen waar je het speelgoed wilt kopen. Heb je bijvoorbeeld genoeg tijd en woon je in of dicht bij de stad, dan is het verstandig om naar een fysieke winkel te gaan zoals InterToys, ToyChamp en Top1Toys. Je kunt de producten dan direct zien, aanvoelen, kijken wat je er allemaal mee kan doen en eventueel vragen stellen aan (deskundige) medewerkers. 

Leuke fysieke winkels voor speelgoed:

  • InterToys
  • ToyChamp
  • Top1Toys

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om naar een fysieke winkel dan kan je altijd speelgoed voor een 7 jarige via het internet kopen. Het aantal aanbieders zijn eindeloos, maar Bol.com en Ilovespeelgoed.nl zijn het beste wat betreft prijs, kwaliteit en aanbod.

Hoe bepaalde ik het juiste speelgoed voor een 7 jarige?

Om het juiste speelgoed voor een kind van 7 jaar te bepalen is het handig om te gaan filteren. Het is dan belangrijk om het kind een beetje te kennen. Je kan altijd beginnen met na gaan waar de interesses van het kind liggen. Mocht je dat niet helemaal weten dan kan je na gaan of het kind bijvoorbeeld jongens speelgoed of meisjes speelgoed heel leuk vindt. Zit het kind bijvoorbeeld op een sport? Speelt het kind graag buiten in de natuur? Dan is speelgoed dat te maken heeft met dieren, zoals aap speelgoed, een verstandige keuze. Is het kind meer van het bouwen? Dan is bouw speelgoed, zoals Lego en Duplo, een goede keuze. Het klinkt misschien suf, maar soms kan het ook handig is om even het een en ander op te schrijven. We hebben een checklist gemaakt om het je makkelijker te maken om te bepalen wat voor soort speelgoed bij het kind hoort, gecombineerd met populair speelgoed voor een 7-jarige maak jij vervolgens een goede keuze!

Wat is het beste speelgoed voor een kind van 7 jaar in het jaar 2022?

Wat het beste speelgoed voor een kind van 7 jaar is, is natuurlijk afhankelijk van op wel. Je denkt al snel bij deze vraag aan speelgoed die goed is voor de ontwikkeling van een 7 jarig kind. Het beste speelgoed kan ook speelgoed zijn waar een kind van 7 gewoon veel plezier aan beleeft, maar dat niet per se bijdraagt aan zijn of haar ontwikkeling. Een kind hoeft niet altijd te spelen met speelgoed dat bijdraagt aan zijn of haar ontwikkeling.

Hoe komt het dat juist dat speelgoed voor een 7 jarige populair is?

Dat is voor ons soms ook een raadsel en ook een bijzonder fenomeen. Als wij terugdenken aan onze kindertijd, ergens begin jaren 90, dan springen er 3 rages of populair speelgoed uit: flippo’s, knikkeren en Pokémon. Of bepaald speelgoed immens populair wordt is niet te voorspellen, maar er zijn wel bepaalde factoren die daar aan bijdragen. Door YouTube, het schoolplein en andere social media kan speelgoed, wat soms al heel lang bestaat, zo opeens een enorme rage worden. Neem als voorbeeld de fidget spinner (zie afbeelding).

Fidget Spinner

Dit speelgoed bestond al sinds de jaren 90 en is mede door influencers op YouTube en andere social media ergens in 2017 een enorme rage geworden. In vrijwel elke speelgoedwinkel was de fidget spinner uitverkocht en de vraag bij fabrikanten was zo groot dat er leveringsproblemen waren. Toen de meeste speelgoedwinkels eindelijk hun voorraad aan fidget spinners konden bijvullen, was de rage alweer voorbij. Het blijkt maar weer dat een rage een bijzonder fenomeen is en dat je er soms geen pijl op kunt trekken. Houd daarom onze website in de gaten om op te hoogte te blijven wat op dit moment populair speelgoed is voor kinderen van 7 jaar.