Lego speelgoed

lego-speelgoed

Of Sinterklaas in aantocht is of niet, speelgoed van Lego blijft altijd een klassieker en het blijft onverminderd populair speelgoed. Wie heeft er nu niet gespeeld met de bekende plastic bouwblokken? Of het nu thuis was, of op de kleuter- of basisschool, iedereen heeft wel eens kennis gemaakt met Lego speelgoed.

Waarschijnlijk kunt u zich wel herinneren wat u het eerst met Lego gebouwd hebt. Het zal veelal gaan om huizen of auto’s, waarmee al dan niet in combinatie met ander stukken speelgoed verder gespeeld werd.

Waar komt Lego speelgoed vandaan?

Lego is een Deens bedrijf, gesticht in 1916, dat gespecialiseerd is in speelgoed, en dat wereldwijd vooral bekend is voor de typische kunststof bouwstenen. Dit is echt een van de merknamen waarvan de naam synoniem geworden is voor het speelgoed waardoor het bekend is geworden. Iedereen kent de Legoblokken, en iedereen heeft er wel eens mee gespeeld. Het is dan ook geen wonder dat Lego de grootste speelgoedproducent van Europa is. Bijkomend kreeg Lego de titel ‘speelgoed van de eeuw’.

Niet zo maar blokjes

Het mag dan ook duidelijk zijn dat Legoblokken niet zo maar blokjes zijn. Ze worden niet alleen gekenmerkt door een eigen kliksysteem waardoor ze bijzonder stabiel op elkaar gestapeld kunnen worden bij het bouwen, je kunt er ook veel meer mee dan bouwen alleen.

Over de jaren heen is het assortiment alleen maar gegroeid. De tijd dat deze firma alleen maar Legoblokjes produceerde, is voorgoed voorbij. In 1968 werd het eerste Legoland park in Billund (Denemarken) geopend: je vindt er miniatuursteden die enkel uit Lego speelgoed werden opgebouwd.

Van poppetjes naar LEGO-familie

Lego ontwikkelde zich steeds verder in een speelgoedmerk dat verschillende leeftijdsgroepen wil aanspreken: de grotere Duploblokken voor peuters en kleuters zijn hiervan een goed voorbeeld. In 1974 kwamen de eerste poppetjes onder de naam Lego Family op de markt.

Bouwdozen voor experts

Lego denkt niet alleen aan kleine kinderen, ook grote kinderen spelen graag met Lego speelgoed. Wie uitgekeken is op de klassieke Legoblokken, en wat meer ingewikkelde constructies wil bouwen dan de klassieke huisjes, vindt waarschijnlijk zijn gading in de Technic lijn van Lego. De onderdelen van dit speelgoed zijn niet alleen bedoeld als bouwstenen, ze zijn eerder functioneel van aard, en spreken vooral de kleine ingenieurs in de dop aan. Zo worden kinderen in de gelegenheid gesteld om hun technisch potentieel verder te ontwikkelen, als echte uitvinders in spé.

Fantasie

Het is duidelijk dat Lego speelgoed inspeelt op de kinderlijke fantasie en deze ook verder wil helpen ontwikkelen. Dit wordt ook duidelijk bij het uitbrengen van bepaalde lijnen van Lego speelgoed die geïnspireerd werden op populaire thema’s zoals ruimtevaart en Harry Potter.

Wie van mening is dat Legoblokken alleen maar blokjes zijn en verder niks, komt dus bedrogen uit!

Avatar
Stiefvader van 2 jongens in de leeftijd van 2 en 5 jaar. Oom van 3 lieve nichtjes en een neefje, waarbij de jongste net is geboren en de oudste 3 jaar is. Heeft moeite om tijdens het winkelen geen speelgoed mee te nemen voor de kleintjes. Ik heb deze website opgericht omdat ik tot voor kort niet wist wat hip, trending of populair speelgoed was op het moment dat ik iets wilde kopen. Hoopt andere mensen zonder (of met) kinderen te helpen een leuke keuze te maken op het gebied van speelgoed. Heb je een vraag of wil je iets tegen mij zeggen? Stuur mij gerust een berichtje.