Nijntje speelgoed

nijntje-speelgoed

Wie houdt er nou niet van om lekker te spelen met zijn of haar kinderen? Overdag wordt de speelgoedkist bij vele mensen binnenstebuiten gekeerd om met alles te kunnen spelen. Er is een gigantisch aanbod speelgoed te vinden,met voor iedere leeftijd specifiek speelgoed. Soms speciaal gericht op jongens, soms juist voor meisjes. Herkenbare figuren vinden veel kinderen fijn om mee te spelen, zoals speelgoed van het vrolijke konijntje Nijntje.

Nijntje speelgoed voor kleine kinderen

Of je nou jong of oud bent, iedereen weet wie Nijntje is. Behalve alle boekjes die Dick Bruna geschreven heeft, waarvan de bekendste waarschijnlijk ‘Nijntje in de dierentuin’ is,  zijn er enorm veel speeltjes voor iedereen, van baby tot peuter en kleuter. Iedere peuter of kleuter kan zich identificeren met Nijntje en zijn vriendjes en vriendinnetjes en meeleven met alle avonturen die hij beleeft. Je kunt dit vrolijke konijntje vinden als knuffeltje in de kinderwagen of buggy, op schoolspulletjes zelfs voor de allerjongsten, of als puzzel. Die kan natuurlijk zo makkelijk of moeilijk zijn als je het wil hebben. Nijntje speelgoed gaat niet snel stuk en kan dus lange tijd mee. Losse onderdelen vind je bij Nijntje speelgoed niet terug, dus je kunt je kinderen met een gerust hart zelf laten spelen.

Leuk cadeau voor elke gelegenheid

Of je nou op kraamvisite gaat, of naar de eerste, tweede of vijfde verjaardag van je buurjongetje of je nichtje: ze zullen een Nijntje cadeau zeker weten waarderen. Er is gigantisch veel keuze aan babyspeelgoed, speeltjes voor peuters en ook voor wat oudere kinderen. Met een beetje fantasie erbij kun je samen met je kinderen de gekste avonturen beleven. Of je kunt natuurlijk inspiratie halen uit de verschillende boekjes, waarin verjaardagen worden gevierd, er wordt gespeeld of er wordt gewerkt aan zindelijkheid van je kind. Lijkt het u ook leuk om urenlang te spelen met Nijntje en zijn vriendjes? Neem dan zeker een kijkje bij de verschillende producten. Veel speelplezier gewenst!

Waar kan ik Nijntje speelgoed kopen?

Nijntje is echt een klassieker, dus speelgoed van Nijntje kan je overal wel kopen. Vrijwel bij elke speelgoedwinkel of boekenwinkel in een winkelstraat heeft een assortiment aan Nijntje speelgoed. Daarnaast vind je ook veel Nijntje speelgoed op het internet en dan met name bij Bol.com.

>Bekijk alle Nijntje speelgoed bij Bol.com

Waarom wordt Nijntje ook wel Miffy genoemd?

Nijntje wordt buiten Nederland Miffy genoemd omdat het woord Nijntje in het buitenland moeilijk uit te spreken is. Toch werd in het begin Nijntje niet altijd Miffy genoemd, maar kreeg het in eerste instantie een eigen naam in dat land. Vanaf 1996 is Miffy, buiten Nederland, in elk land hetzelfde.

Hoe oud is Nijntje?

Nijntje is in 1955 bedacht door Dick Bruna tijdens een vakantie in Egmond aan Zee toen hij zijn zoon een verhaaltje vertelde over een wit konijntje die in de tuin rondliep. Nijntje is dus 67 jaar oud in 2022.

Hoe heet Nijntje in andere landen?

Nijntje is weliswaar een Nederlands product, maar bekend over de hele wereld. Het is echt een internationaal icoon geworden door de manier van tekenen, de kleuren en de eenvoud. Alleen in Nederland wordt Nijntje, Nijntje genoemd. Als je in het buitenland vraagt naar Nijntje dan zal iedereen je raar aankijken. Buiten Nederland staat Nijntje overal bekend als Miffy. Dit omdat Nijntje bijna niet uit te spreken is voor iemand die de Nederlandse taal niet machtig is. Toch werd Nijntje in het verleden niet alleen Miffy genoemd. Hieronder een lijst met hoe Nijntje in het buitenland ook werd genoemd.

LandNaam
Internationaal*Miffy, Miffi of Mifi
DuitsNientje, Ninchen
FransMouffe, Petit Lapin
FinsMilla
ZweedsLila Kanin
AfrikaansKleintjie, Katryntjie
Tswana
(Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Namibië)
Kleintjie
Sotho (Lesotho, Zuid-Afrika)Monyenyane, Mosetsanyana
Tsonga (Zuid-Afrika, Zimbabwe, Mozambique, Swaziland)Ntsongwana
Siswati / Swazi (Swaziland, Zuid-Afrika, Lesotho, Mozambique)Potjana
Venda (Zuid-Afrika)Tshituku
Xhosa (Zuid-Afrika)Umifi
PapiamentsNènchi
ArabischNaynti
JapansUsko-chan
ChineesMi fei
TurksLâle
PortugeesCoelhinho
*Tegenwoordig wordt in elke land Miffy, Miffi of Mifi gebruikt

Artikelen Nijntje speelgoed

  • Nijntje speelgoed baby
  • Nijntje speelgoed 1 jaar
  • Nijntje zandbank speelgoed
  • Nijntje huis speelgoed
  • Leukste Maxi Cosi Nijntje speelgoed
Avatar
Stiefvader van 2 jongens in de leeftijd van 2 en 5 jaar. Oom van 3 lieve nichtjes en een neefje, waarbij de jongste net is geboren en de oudste 3 jaar is. Heeft moeite om tijdens het winkelen geen speelgoed mee te nemen voor de kleintjes. Ik heb deze website opgericht omdat ik tot voor kort niet wist wat hip, trending of populair speelgoed was op het moment dat ik iets wilde kopen. Hoopt andere mensen zonder (of met) kinderen te helpen een leuke keuze te maken op het gebied van speelgoed. Heb je een vraag of wil je iets tegen mij zeggen? Stuur mij gerust een berichtje.