Duplo voorbeelden: zo maak je Duplo weer uitdagend

duplo-voorbeeld-kerk

Bij ons thuis en bij opa en oma staat een grote bak vol met Duplo speelgoed. Iedereen van jong tot oud kent Duplo wel en het is daarom ook populair speelgoed. De jongste van 2 weet nog niet zo goed wat hij ermee moet doen en is het nog echt aan het ontdekken, maar de oudste van 5 wel. Alleen, hij speelt er niet zo veel mee. Als ik als ouder mee doe, heeft de oudste er weer erg veel plezier in. Vooral wanneer ik met ideeën kom en een voorzetje maak voor het maken van iets leuks. Doe ik dat niet, dan is het echter nog wel een uitdaging voor hem om zelf iets te bedenken en wat er allemaal mogelijk is met de blokjes. Laatst merkte ik op dat hij YouTube filmpjes kijkt om dingen, zoals auto’s, na te tekenen. Toen kwam ik op het idee om op zoek te gaan naar Duplo voorbeelden zodat hij die na kan maken. Ik heb gekeken naar zowel makkelijke als moeilijke voorbeelden zodat hij uitgedaagd blijft. Het is een doorslaand succes!

Waar vind ik Duplo voorbeelden?

Het is nog vrij moeilijk om online op zoek te gaan naar voorbeelden. Het makkelijkst, maar dan ook meteen de duurste manier, is om een complete Duplo set te kopen. Je koopt dan een creatieve Duplo set waar je dan verschillende dingen mee kunt bouwen. Alle blokjes zijn dan aanwezig, maar je kunt zelf bepalen wat je dan bouwt. Hieronder twee voorbeelden:

Dit is niet erg handig wanneer je spontaan met Duplo wilt gaan spelen en het is ook niet heel erg uitdagend voor een jongen van 5 jaar. Daarom ben ik verder gaan zoeken.

Gratis Duplo voorbeelden

Na wat rondkijken kwam ik op de volgende website terecht: buildingexamples.com. Dit is een hele leuke site voor inspiratie. Naast Duplo voorbeelden hebben ze ook voorbeelden voor LEGO speelgoed en strijkkralen. Je kunt voor elke leeftijd en fase voorbeelden vinden, van makkelijk tot meer uitdagend. Ik koos er voor om op leeftijd te zoeken, in dit geval dus 5 jaar. De voorbeelden die je dan ziet sluiten prima aan voor zijn leeftijd. Enkele voorbeelden:

Bron: buildingexamples.com

De oudste vond nieuwe uitdaging in deze voorbeelden. Hij had net dit laatste zetje nodig om een nieuwe uitdaging te vinden in Duplo. Ik merk dat hij door deze voorbeelden zelf ook nieuwe inspiratie krijgt. Soms maakt hij dingen die zijn afgeleid van een voorbeeld.

Duplo voorbeelden bouwen

Het fijne aan de website buildingexamples.com is dat je bouw instructies kunt downloaden. Deze kun je dan of uitprinten en in een boek stoppen of je laat de bouwinstructies zien via een scherm. Het voorbeeld hierboven van de olifant heeft de oudste gemaakt met een bouwinstructie die ik voor hem heb uitgeprint. De bouwinstructies zijn gedetailleerd genoeg voor de oudste om zelf aan de slag te gaan. Dit zijn de bouwinstructies die je kunt downloaden:

duplo-bouwinstructie-olifant

Ook voor jou uitdaging!

Zelf vond ik het trouwens ook leuk om te bouwen. Er staan nog meer voorbeelden op de website die ingewikkelder zijn. Zo kan je bijvoorbeeld de Eiffeltoren nabouwen of een oude kerk. Hier heb je als ouder ook behoorlijk wat uitdaging in! Succes!

Avatar
Stiefvader van 2 jongens in de leeftijd van 2 en 5 jaar. Oom van 3 lieve nichtjes en een neefje, waarbij de jongste net is geboren en de oudste 3 jaar is. Heeft moeite om tijdens het winkelen geen speelgoed mee te nemen voor de kleintjes. Ik heb deze website opgericht omdat ik tot voor kort niet wist wat hip, trending of populair speelgoed was op het moment dat ik iets wilde kopen. Hoopt andere mensen zonder (of met) kinderen te helpen een leuke keuze te maken op het gebied van speelgoed. Heb je een vraag of wil je iets tegen mij zeggen? Stuur mij gerust een berichtje.