Bob de Bouwer speelgoed

bob-de-bouwer-speelgoed

Onder het merk speelgoed van Bob de Bouwer vallen een groot aantal soorten speelgoed, van kleine speelfiguurtjes tot speciale speeltoestellen van de vrolijke bouwer. Er zijn tal van leuke speeltjes voor kleine kinderen die genieten van de avonturen die Bob en zijn vriendjes in iedere aflevering weer beleven.

De kindershow toont dat kinderen het geweldig vinden om een klusteam aan de slag te zien, met een speciale speelset van Bob’s vriendjes of een speeltuig zullen zij zich uren vermaken. Het  speelgoed is ideaal voor jonge kinderen, het stimuleert fantasie en schenkt hen veel speelplezier.

Bob  is de fanatieke klusser die met zijn vriendjes en gereedschap alles kan maken. De vraag ‘Kunnen wij het maken?’ wordt altijd gesteld, gelukkig komt het ook altijd goed. Zet een stap in deze wereld met het leuke  speelgoed. Kinderen kunnen nu met hun favoriete personages uit deze leuke serie spelen. Niet alleen Bob en Wendy zijn als speelfiguur verkrijgbaar, onder andere ook ook Scoop, Muck, Dizzy, Rollie, Liftie en Hector zijn erbij. De hele groep vrienden kan dus als set samengebracht worden.

Wat voor Bob de Bouwer speelgoed is er?

Er is onder andere Bob de Bouwer Lego en Bob de Bouwer Duplo verkrijgbaar, daarnaast is er een mooie gele plastic Bob de Bouwer helm die precies op de helm van Bob lijkt. Van alle figuren en poppetjes die in de serie voorkomen is een Bob de Bouwer knuffel of plastic Bob de Bouwer auto verkrijgbaar, denk aan Rollie en Dizzy, maar ook van Muck, Graver, Wendy, Flex en Lifty de Bob de Bouwer graafmachine. Er is zelfs een Mega Scoop! Er is zelfs ook Bob de Bouwer dekbedovertrek in verschillende afmetingen te koop. Elke dag komen Bob en zijn vriendjes samen in de werkplaats waar zij gebruikmaken van allerlei gereedschap van de werkbank, dit is ook als speelmateriaal verkrijgbaar.

Er zijn verschillende soorten speelgoed van Bob de Bouwer verkrijgbaar, zo is er een knuffel, een leuke auto, speciaal Bob de Bouwer huis en een leuke speelset. De artikelen kun je online kopen. Alle speelmaterialen van Bob zijn stevig en erg duurzaam. Het speelgoed gaat hierdoor voor lange tijd mee en kan zeker tegen een stootje.

Daarnaast is het ook bijzonder veilig voor kinderen van jonge leeftijden. Het is zo ontworpen dat kinderen de speeltjes niet kunnen inslikken, er wordt dus ook geen gevaar gecreëerd door de speeltjes. Het speelgoed is hierom ideaal en veilig voor kinderen vanaf jonge leeftijden. Alle spelfiguren en andere -materialen bieden uren speelplezier, sommige langer dan de ander. Enkele speeltjes maken deel uit van een set, daarnaast zijn er ook losse speeltjes verkrijgbaar.

Voor welke leeftijd is Bob de Bouwer?

Het speelgoed van Bob is bijzonder geschikt voor kinderen van 3 jaar en ouder die genieten van de televisieserie en graag met de grappige personages van de serie willen spelen. Kinderen kunnen zelf hun eigen Bob de Bouwer-avonturen creëren met de leuke speelsets die verkrijgbaar zijn. Hier zitten niet alleen Bob en Wendy in, maar ook meerdere van hun beste vriendjes. Zo kunnen kinderen helemaal zelf bedenken welk avontuur Bob en zijn vriendjes vandaag weer gaan beleven.

Kinderen zullen veel speelplezier beleven aan de leuke speeltjes van de serie, alle grotere speeltjes zijn daarnaast ook geweldig. Deze zijn ideaal als verjaardags- of feestdagcadeau voor kinderen.

Top 8 populairste Bob de Bouwer speelgoed

Speelgoed van Bob de Bouwer is in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Hieronder hebben wij een top 5 samengesteld van populairste Bob de Bouwer speelgoed.

 1. Bob de Bouwer Helm
 2. Bob de Bouwer en Wendy figuren
 3. Bob de Bouwer Scoop speelgoedfiguur
 4. Bob de Bouwer Kneed en Vorm Bruggenbouwer
 5. Bob de Bouwer Liftie en Wendy Garage
 6. Bob de Bouwer Duplo
 7. Bob de Bouwer knuffel
 8. Bob de Bouwer gereedschap

1. Bob de Bouwer Helm

Bescherm jezelf tijdens jouw klusavonturen met deze gave Bob de Bouwer helm, verkrijgbaar in de kleur van Bob zelf. De kleine televisieheld brengt fantastische avonturen door met zijn vrienden en draagt hierbij altijd zijn herkenbare helm. Bob de Bouwer is een groot fan van klussen en slaat geen enkele klus over. Met zijn team van klusvoertuigen kan hij het altijd maken, nou en of.

Bob de Bouwer Helm

Controleer prijs ↗

2. Bob de Bouwer en Wendy figuren

Deze kleine Bob de Bouwer figuren zijn ideaal voor kinderen die groot fan zijn van de klusser, Wendy en zijn vrienden. Tijdens de avonturen van Bob komt Wendy regelmatig assisteren om de chaotische boel binnen de perken te houden. Zonder Wendy kan Bob de Bouwer geen enkele klus succesvol uitvoeren. Bob en zijn team komen regelmatig in de penarie en hebben hierbij de hulp van de slimme Wendy nodig. Bob de Bouwer figuren sluiten aan bij de vele voertuigen van het team. Dit artikel wordt vaak in combinatie met de verschillende bouwwerktuigen van de bouwvakker gekocht.

Bob de Bouwer figuren

Controleer prijs ↗

3. Bob de Bouwer Scoop speelgoedfiguur

​​Tijdens de wilde avonturen heeft Bob de Bouwer Scoop als trouwe vriend. Scoop is een wagen van Bob en helpt hem bij een groot aantal avonturen. In de serie heeft Scoop een belangrijke rol, dit autowerktuig neemt regelmatig de leiding op zich om zo de spannende situaties snel te doorlopen. Het kenmerkende gele karakter van het werktuig zorgt voor herkenning bij kinderen. Deze truck is onderdeel van een grote set aan artikelen die zijn gerelateerd aan Bob de Bouwer.

Bob de Bouwer Scoop

Controleer prijs ↗

4. Bob de Bouwer Kneed en Vorm Bruggenbouwer

Bob de Bouwer Kneed en Vorm Bruggenbouwer is uitgebracht door Fisher-Price. Met dit speelgoed kan een kind van 3 jaar en ouder zelf met speciaal speelzand een brug bouwen. Het kind kan dan met behulp van Shifter (vorkheftruck) speelzand stenen maken om een brug te bouwen. Het zand droogt niet uit en is makkelijk opnieuw te gebruiken.

Bob de Bouwer Bruggenbouwer

Controleer prijs ↗

5. Bob de Bouwer Liftie en Wendy Garage

Liftie is de grote blauwe liftwagen van het team vol klusvoertuigen. Dit Bob de Bouwer Liftie speelvoertuig sluit perfect aan bij het karakter van de wagen in de serie. De blauwe wagen komt regelmatig in de problemen wanneer hij en de andere voertuigen spannende avonturen proberen te beleven. Het komt dan ook regelmatig voor dat Bob of Wendy moet komen om alles weer op te lossen. Samen kunnen ze het gelukkig nog steeds maken, en dat zal voorlopig nog zeker zo zijn.

Liftie en Wendy Garage

Bekijk ↗

6. Bob de Bouwer Duplo

Ook voor

7. Bob de Bouwer knuffel

8. Bob de Bouwer gereedschap

Bob de Bouwer karakters en personages

De tv-serie van Bob kent haar populariteit vooral door de gekke avonturen die hij en zijn vriendjes met elkaar beleven. De leuke vriendjes van Bob zijn ontzettend dol en werken zich regelmatig in de problemen. Bob moet samen met Wendy zorgen dat de boel niet uit de hand loopt. De grappige personages en leuke grapjes van de serie maken het voor kinderen leuk om te volgen en zorgt dan ook voor uren kijk- en speelplezier. Welke karakters en personages zijn er eigenlijk allemaal?

Bob de Bouwer

Het personage Bob is een bouwvakker/aannemer en directeur van zijn eigen bouwwerf in de stad. Hij komt uit een familie van bouwvakkers/aannemers die dit werk al jaren doet, waaronder vader Robert McGraw Sr. en grootvader Billy. Hij krijgt vaak hulp van Wendy en andere antropomorfe voertuigen bij diverse projecten in de stad en is hij eigenaar van Pilchard Construction Company. Bob is niet zo handige met computers en andere technologische snufjes. Hij vergeet daarom ook vaak zijn telefoon aan te zetten. Zijn meest gebruikte slagzin is natuurlijk “Kunnen wij het maken?’.

Wendy

Wendy is de zakenpartner van Bob de Bouwer die het kantoor van Pilchard Construction Company runt. Ze zorgt ervoor dat het bedrijf door blijft gaan (Bob is hier namelijk niet zo handig in) die onder andere alle gereedschap en apparatuur regelt voor de projecten.

Leo 

Leo is een student en Bob de Bouwer’s leerling en de zoon van Curtis, een andere personage die soms in de serie terug komt. Leo is altijd erg snel afgeleid en daardoor gaan sommige plannen die erg goed zijn doordacht, toch nog helemaal fout. Langzaam aan leer Leo zich steeds beter te concenteren en dan laat hij zien wat voor goede bouwer hij is.

Bob de Bouwer voertuigen en machines

Naast dat verschillende personages hun opwachting maken in de serie, kent de serie ook veel voertuigen of machines. Deze voertuigen is allemaal materiaal dat Bob de Bouwe nodig heeft voor het bouwen van zijn projecten. Het leuke is dat allemaal antropomorfe voertuigen zijn. Dit betekent het toekennen van menselijke eigenschappen aan niet-menselijke voorwerpen. Hieronder hebben alle voertuigen op een rijtje gezet.

 • Muck (rode bulldozer)
 • Scoop (gele graafmachine)
 • Rollie of Rolly (groene wals)
 • Dizzy (oranje cementmolen)
 • Liftie (blauwe hijskraan)
 • Scrambler (blauwe quad)
 • Benny (donkerrode rupslader)
 • Scratch (lichtblauwe schranklader)
 • Travis (groene tractor)
 • Sumsy (rode heftruck)
 • Packer (rode truck)
 • Trumbler (oranje cementwagen)
 • Gripper (oranje grijper)
 • Scoot (blauwe sneeuwmobiel)
 • Zoomer (paarse sneeuwmobiel)
 • Flex (gele hoogwerker)
 • Bristle (groenblauwe straatveger)
 • Dodger (wit-blauwe pick-up truck)
 • Splasher (gele amfibisch voertuig)
 • Stretch (groenblauwe graafmachine)
 • Thud (donkerblauwe grote truck)
 • Shifter (Groene vorkheftruck)

Waar kan je Bob de Bouwer speelgoed kopen?

De serie Bob de Bouwer was vroeger populairder dan nu. Dit kan je bijvoorbeeld zien bij Google Trends. Je ziet op de afbeelding hier onder duidelijk dat de populariteit van Bob de Bouwer door de jaren heen minder is geworden.

populariteit-bob-de-bouwer
Duidelijk een dalende lijn qua populariteit bob de bouwer (bron: Google trends)

Sommige speelgoed blijft altijd wel, misschien in een andere vorm, door de jaren heen verkrijgbaar. Maar de beschikbaarheid van het meeste speelgoed is onderhevig aan populariteit. Bob de bouwer was populair speelgoed, maar is dat al een tijd aan het minderen. Dat zie je terug in het aanbod. De meeste kans om iets te vinden heb je bij Bol.com. Dus ga zeker daar een kijkje nemen. Daarnaast zijn er nog een paar andere websites waar je terecht kunt.

Bob de Bouwer speelgoed vind je hier:

WebsiteOpmerking
Speelgoedshop.nuAlleen Duplo producten
MarktplaatsVerschillende, 2e hands producten
AmazonVeel aanbod, maar niet altijd snelle levering
Bol.comVeel aanbod, snelle levering
Avatar
Stiefvader van 2 jongens in de leeftijd van 2 en 5 jaar. Oom van 3 lieve nichtjes en een neefje, waarbij de jongste net is geboren en de oudste 3 jaar is. Heeft moeite om tijdens het winkelen geen speelgoed mee te nemen voor de kleintjes. Ik heb deze website opgericht omdat ik tot voor kort niet wist wat hip, trending of populair speelgoed was op het moment dat ik iets wilde kopen. Hoopt andere mensen zonder (of met) kinderen te helpen een leuke keuze te maken op het gebied van speelgoed. Heb je een vraag of wil je iets tegen mij zeggen? Stuur mij gerust een berichtje.